Zdrowie

First Food Colostrum

Suplement diety 90 kapsułek

Przechodząc w dany link, masz możliwość wstąpienia do Coral Club, do struktury Janiny Machniak Rozborskiej, która stanie się Twoją Osobą Polecającą. Potwierdzając swój wybór, w koszyku zakupowym otrzymasz 20 % zniżki.

Przechodząc w dany link, potwierdzasz swoją chęć otrzymywania od Osoby Polecającej konsultacji odnośnie produktów Firmy, idei ich stosowania i zasad pracy Firmy w języku polskim. Możesz także zakupić produkt w cenie detalicznej bez rejestracji.

Biologiczne działanie FirstFood:


  • wspomagające układ odpornościowy;
  • immunomodulujące;
  • chroniące i odbudowujące błonę śluzową układu pokarmowego;
  • regeneracyjne.


Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety


FirstFood to naturalne źródło wszystkich niezbęd­nych składników, potrzebnych do wytworzenia od­porności, podtrzymywania i przywracania do normal­nego stanu osłabionego systemu odpornościowego. Młodziwo tworzy się podczas bardziej skompliko­wanego procesu niż powstawanie zwykłego mleka, składników w nim zawartych, w tak dużej koncentra­cji, nie spotyka się w żadnym naturalnym pożywieniu Młodziwo- to pierwsze pożywienie ssaków, w tym i człowieka, które zapewnia ochronę noworodków w pierwszych dniach życia, kiedy są najbardziej bez­bronne. Wraz z młodziwem od matki do organizmu dziecka przedostają się antyciała - dziedziczone ce­chy odpornościowe.


Na potrzeby suplementu FirstFood wykorzystano mleko krowie, wytworzone w ciągu pierwszych 36 go­dzin po ocieleniu i poddane obróbce według specjal­nej technologii, nieuszkadzającej substancji czynnych młodziwa. Udowodniono, że młodziwo krowy jest bezpiecznym i organicznie kompatybilnym pożywie­niem nawet dla tych, którzy są na diecie wyłączającej produkty mleczne, ponieważ zawartość laktozy i mle­ka jest w nim minimalne.


Działanie substancji aktywnych


Immunoglobuliny - antyciała o szerokim spektrum, chroniące organizm przed bakteriami, mikrobami, grzybami, wirusami i alergenami.


Witaminy i minerały. Młodziwo to źródło witamin C, E, B2, B6, B12 i minerałów (żelazo, wapń, fosfor, potas, cynk). Dla porównania witaminy A w młodzi- wie jest 5-6 razy, a witaminy E 6-7 razy więcej niż w mleku.


Białka - glikoproteiny chronią czynniki wzrostu przed uszkodzeniami ze strony kwasu żołądkowego, a laktoalbuminy stanowią źródło niezbędnych amino­kwasów, które nie są wytwarzane w organizmie. Młodziwo jest bogate w enzymy: peroksydazę, reduktazę, lipazę, fosfatazę, laktazę i peptydazę, zawiera lizozym. Czynniki wzrostu sprzyjają powiększaniu masy mię­śniowej i odbudowie DNA i RNA, stymulują podział komórkowy tkanki łącznej, tworzenie chrząstki i isto­ty kości. Sportowcy regularnie stosują młodziwo, po­nieważ nie tylko stymuluje przyrost masy mięśniowej, ale i sprzyja odmłodzeniu organizmu i poprawia stan zdrowia.


Składniki:siara krowy, substancje uzupełniające.

Pierwszym pożywieniem człowieka jest siara. Siara to mleko matki, wydzielane przez gruczoły mlekowe człowieka oraz ssaków w pierwszych dobach po porodzie. W pierwszych dniach życia noworodek potrzebuje szczególnej ochrony oraz cennych pod względem biologicznym i wysokokalorycznych substancji odżywczych. Wszystko to otrzymuje z mlekiem matki. Z siarą od matki niemowlę dziedziczy cechy układu odpornościowego i, odpowiednio, tworzą się funkcje obronne organizmu na całe życie.


Badania wykazały, że podczas wzrostu nasz organizm wytwarza coraz mniej czynników immunologicznych, pomocnych w walce z chorobami i przy gojeniu się tkanek. Tracąc te czynniki życiowe starzejemy się.


Produkt FIRST FOOD to unikalne, naturalne źródło substancji biologicznie czynnych (czynników immunologicznych i czynników wzrostu). Zdaniem wielu medycznych autorytetów, "produkty na bazie siary, bez zadnych wątpliwości, są największym odkryciem naszego stulecia. Modulowanie układu odpornościowego będzie pierwotną drogą do uzdrawiania w przyszlości. Produkt ten działa na układ immunologiczny jak zaden inny. Każdy ma potrzebę jego stosowania". Nie przypadkowo siarę nazywa się "intelektem, mózgiem układu odpornościowego". Przecież posiada ona właściwości uniwersalnego biostymulatora i łatwo przyswajalnej substancji odżywczej, dzięki swojemu bogatemu i unikalnemu składowi:


Immunoglobuliny

Przeciwciała o szerokim spektrum działania, chroniące organizm przed bakteriami, mikrobami powodującymi choroby, grzybami, pleśnią, wirusami i alergenami. Siara zawiera wszystkie 5 grup immunoglobulin: IgA (chroni błony śluzowe), IgD (stymuluje produkcję przeciwciał), IgE (neutralizuje reakcje alergiczne), IgG (neutralizuje wirusy), IgM (przyspiesza proces niszczenia bakterii i wirusów).


Interferon

Najważniejsze białko układu odpornościowego naszego organizmu - wchodzi w skład cytokin, które wzmacniają odporność, stymulują tworzenie immunoglobulin, działają przeciwzapalnie i przeciwrakowo.


Witaminy i minerały

W siarze znajdują się witaminy A (jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania systemu immunologicznego, zwłaszcza grasicy, która kontroluje funkcje układu odpornościowego przez regulację syntezy limfocytów i wytwarzanie przeciwciał), C, E (przeciwutleniacz, neutralizuje wolne rodniki), B2, B6, B12 (jest niezbędna dla prawidłowej funkcji krwi, normalizuje pracę układu nerwowego i reakcje enzymatyczne w wątrobie) i minerały - żelazo, wapń, fosfor, potas, cynk, magnez. Witaminy A w siarze jest 5-6, a witaminy E 6-7 razy więcej niż w mleku.


Laktoferyna

białko o silnych właściwościach przeciwwirusowych i przeciwbakteryjnych


Interleukina 10, białka - glikoproteiny, laktoalbuminy

zapobiegają róznym chorobom zapalnym


Lizozym

naturalny antybiotyk, który hamuje aktywność bakterii, powodujących choroby


Czynniki wzrostu

chronią błony śluzowe dróg oddechowych i układu pokarmowego, regulują poziom cholesterolu i cukru we krwi, stymulują podział komórek w tkance łącznej oraz tworzenie chrząstek i substancji kostnej. To najważniejsze czynniki, spowalniające proces starzenia się.


Aminokwasy

elementy budulcowe, z których powstają struktury białkowe, hormony, przeciwciała i enzymy (utleniają patogeny).


Produkt FIRST FOOD na bazie krowiej siary:


jest bezpieczny dla zdrowia

dobrze tolerowany nawet przez osoby, które stosują dietę, wykluczającą produkty mleczne, ponieważ zawartość laktozy i mleka jest minimalna

jednakowo korzystny zarówno dla osób młodych, jak i starszych, ponieważ dostarcza organizmowi najwazniejsze substancje, potrzebne do normalnej pracy układu odpornościowego


Siara bogata jest w podstawowe składniki potrzebne do syntezy białek i kwasów nukleinowych, jest doskonałym źródłem witamin, niezbędnych aminokwasów, enzymów, minerałów i innych substancji biologicznie aktywnych. Optymalne połączenie różnych tłuszczów, aminokwasów i cukrów sprzyja regulacji pracy układu krążenia. Siara posiada działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe, hamuje procesy zapalne.

Działanie First Food:


  • wzmacnia system immunologiczny;
  • chroni przed chorobami autoimmunologicznymi (reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń rumieniowaty, alergia, astma, stwardnienie rozsiane, cukrzyca typu I, niedokrwistość, itp.);
  • reguluje procesy zapalne w organizmie;
  • zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów złośliwych;
  • zapewnia ochronę antybakteryjną i przeciwwirusową;
  • stymuluje zwiększenie masy mięśniowej;
  • normalizuje apetyt i pomaga kontrolować wagę.